New Homepage Slider

  • New York, 15 mars, 2016  Europe Memory – the fate of intellectuals in totalitarian regimes – Jusuf Vrioni – the Calvary of intellectual in totalitarianism 16 mars 2016  – 100 vetori i lindjes ! 25 maj 2016 –  15 vj...

  • Prishtinë, më 15 mars, 2016 Nëna Tereze trandi themelet e një bote të egërsuar e egoiste, në të cilën dashuria trajtohet si nocion abstrakt. Përkundrazi, ajo ka dëshmuar të kundërtën: bota mund të drejtohet me dashuri, dhe dashuria ës...

  • God loves the world through us… He loved us so much that he died on the cross for us. He loved us so much so every day the Bread of Life is made and we must love him too, We too have to give till pain… As god loves the world through us. H...

  • München,  mars 2016, Hilde DOMIN (27 July 1909 – 22 February 2006) SHKRUE NË SHI Kush kishte me kenë posi bleta që e ndien diellin edhe nën qiej resh dhe e gjen rrugën deri te lulja e kurrë s’e humb drejtimin, fushat kishte me i pasë me...

  • München, Mar 12, 2016 @ 19:27 In memoriam, në njëzetekatërvjetorin e vdekjes (1925 – 12 Mars 1992) Po ia nis me nji konstatim banal: gjuha e shkrimtarit Martin Camaj asht gege. Në nji dokumentar për Martin Camajn autorja e filmit, Juli K...

  • Chappaqua, NY, USA, Mar 11, 2016 @ 11:21 Yjtë-e ndezur si fingjill, Që vërtiten palë-palë, Prej mosgjëje zunë fill, Plot me jetë-e mall të valë. Zunë fill me dashuri, Që kur bota zu të ngjizet, Pa sikush për shok të ti, Përvëlohet ed...

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithësisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poet...

  • Të ikësh larg kësaj bote të lugët, larg këtij dielli të zi, këtyre mëkatareve zjarrvënëse, të ikësh, t`ia mbathësh, pa kthyer kryet prapa, të rendësh me fuqitë e mbetura, por të rendësh, të futesh me shkathtësi mes kalimtarëve, ...