Memoire collective

 • Jean Jaurès

  Paris, le 17.10.2020 Publiée dans « La Dépêche » du dimanche 15 janvier 1888 “Vous tenez en vos mains l’intelligence et l’âme des enfants ; vous êtes responsables de la patrie. Les enfants qui vous sont confiés n’auron...

 • Paris, 10 shtator, 2020 “KY TESTAMENT SHPIRTI”, kështu titullohet libri që ka disa ditë që po qarkullon në duart e lexuesve shqiptarë, shkruar nga Inis Jorgo. Në fakt, titulli ka përpara një emër të njohur: Rushen Golemi. Autor...

 • Paris, Juillet 1 2020 The U.S. Agency for Global Media has named longtime Voice of America journalist Elez Biberaj as the agency’s acting director. Biberaj’s appointment was announced in an email to staff Tuesday by recently installed USAGM CEO...

 • The master puppeteers

  Paris, le 7 juin – Seria “demokracie pour les nuls” Intolerancë ndaj qeverisë illegjitime Hoti ? ose Koncepti i tolerancës së volteriane ka dy anë ! Shumica e manipulimeve bëhën të mundur nga përdorimi i shtëmbëruar i dis...

 • Kosova, Albanian Exode march 1999 © Francesco Zizola...

 • Paris, 23 May 2020 Joint article of French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian and German Foreign Minister Heiko Maas. Germany and France: Re-start the EU-led dialogue now! The coronavirus has turned our daily lives upside down, with a risk to accent...

 • Freedom of Pacific Protest in Albania!

  Paris, Mai 18, 2020 The building of National Theatre of Albania (1939-2020) The building of National Theatre of Albania (1939-2020) The building of National Theatre Albania was demolished at Mai 17 2020 before the sunset. The people of Tirana were in...

 • Paris, 9 maj, 2020 NJERIU DHE NEKROFILIA KOLEKTIVE E PARISË SË TIRANËS Ka që dje, 8 Maj që nuk pushojnë qarjet dhe ankimet, panegjirikët dhe përkujtimoret lidhur me vdekjen e Maks Velos. Nekrofilia kolektive e parisë dhe e veglave të saj in...