Botë e vogël

BOTË E VOGËL

 

I ngushtë djepi, tamam si bujashkë,

Rrugët dhe stacionet në pritje,

Të ngushta shkallët për t’u ngjitur lart,

A radhët ku blen bukën e përditshme.

 

E shkurtër kafja që pi në mëngjes,

Gjysmake  puthja, dhënë te dera,

Merë në telefon, pritet në mes,

Pip…pip…pip. Bli ca fjalë të tjera!

 

I ngushtë dhe qielli fshehur në re,

Dhe hëna e rrudhur si një gogël,

I ngushtë dhe varri mbuluar me dhé…

Gjithçka me pakicë! Botë e vogël!