Shqiperia Si e Dua

Shqiperia Si e Dua, Shqiptari te Dua!

SHQIPERI E KOSOVE TE DUA

NJE KOMB DY SHTETE, A JEMI ME TE FORTE SE BASHKU ?

Na ndiqni per te kuptuar se bashku se cfare eshte e re dhe moderne ne te qenit Shqiptar

The world-famous tenor Saimir Pirgu and Klara Buda Metropolitan Opera NY, 2013 as courtesy of Bashkim Hysenaj

SHQIPERIA SI E DUA  TV Show analitik krijuar e drejtuar nga Klara Buda dhe prodhuar nga Beratinus

Permes portreteve te spikatur dhe personazheve te suksesshem  analizohet kompleksiteti i te qenit Shqiptar, evoluimi i riteve e zakoneve tradicionale ne keto vite tranzicioni brenda e jashte kufijve. Ne kete kontakt te fuqishem me boten, permes diaspores se re e te vjeter Shqiperia dhe Kosova, ose te qenit shqiptar, alias “Shqiptaria e mbartur ne bagazhe” analizohet me dashuri e thjeshtesi, pa tabu dhe  pompozitet, pa dramaticitet; duke e vene theksin ne ATE QE NA BASHKON, anet  me te mira qe na çojne perpara si individe e komb duke stigmatizuar ato qe na terheqin pas apo na mbajne te lidhur me te shkuaren.

Edi Rama - Change the Behavior and Example

Albanian Prime Minister Edi Rama March NYC 2012

Gjithshka me respekt dhe humor, behet shaka e tallemi me veten per te relativizuar cfare eshte e dale mode dhe cfare eshte e re dhe moderne ne te qenit Shqiptar, ne Tirane, Paris, New York, Rome, Athine apo Alaska.

Si e jetojne ethnicitetin kombe te tjere migrante, a i reziston me forte apo me pak identiteti shqiptar asimilimit ne pergjithesi, si evoluojne pjese te tij?

Screen Shot 2014-10-01 at 1.27.14 PM

Albanian President Bujar Nishani and Klara Buda, NY, Sep 27

Cfare eshte e veçante ne kulturen tone qe na dallon nga kultura te tjera europiane?

A eshte rastesi/koincidence qe Nene Tereza eshte Shqiptare apo kultura jone prodhon Nena te mrekullueshme pasi femra shqiptare eshte para se gjithash nene?

Shqiperia Si e Dua pa tabu dhe pompozitet

SHQIPERI E KOSOVE TE DUA me nje dashuri komplekse

SHQIPERI E KOSOVE TE DUA parlament e pazar peshku

SHQIPERI E KOSOVE TE DUA dhjete vete japin opinione

SHQIPERI E KOSOVE TE DUA me te mirat e te keqijat e tua,   SHQIPTARI TE DUA!