Raport Klara Buda BBC Rugova Chirak Elisee

Paris, 17 shkurt, 2024.

Rrofte Pavarësia e Kosovës!

Vizitë e Presisentit Rugova, në Elisée. Në trupin e kronikës gjendet edhe zëri* i Presidentit të ndjerë francez, Jacques Chirac. Pas takimit Rugova-Chirac në Elisée, nuk kishte konference shtypi, por vetëm seancë fotosh. Shkela çdo lloj rregulli dhe kortezie dhe e pyeta Presientin Chirak, mbi pozicionin e tij për Kosovën. Dhe ai i shkeli të gjitha rregullat madje dhe protokollin dhe mu përgjigj. E dëgjoni ndërhyrjen e tij frëngjisht në kronikë. Ishte hera e parë që Jacques Chirac shprehte me zë dhe figurë pozicionin e tij mbi Kosovën.*Brut arshive.

KLARA BUDA
President Rugova nga Faton Kryeziu Vaj në lin, 140 x 120 cm 2024, photo Hazir Reka