« Kembezbathuri »

Duke kenduar, mendjen harruar

Kembezbathur, krahapur , dhe trishtimet jane aty per tu kaluar

Duke kenduar, zemren ne duar kam

Kembzbathur jam midis jush e i gezuar

KBP

 

Naten me yjet rri,

e fle me henen,

Diten m’zgjon djelli

eh…

Gjendem midis ,

gjendem midis jush po s’me shikon askush

Dua t’ju dhuroj , te mund gjithe veten time,

Asgje tjeter nuk kam,

pervceç jush

P’shtetur ne nje kend, ju shikoj

Nuk e di

per ku per ku per ku

per ku nxitoni

E sa shpejt’ qe shkon keshtu kjo jete

Syte e hapur keni syte, e mbyllur ne t’vertete.

 

Sa bukur eshte kur gjerat e thjeshta din mos ti harrosh

Te ndalesh pak , e jeten bukur kudo rreth teje

ta shikosh

 

REF

Duke kenduar, mendjen harruar

Kembezbathur, krahapur ,

dhe trishtimet jane aty per tu kaluar

Duke kenduar, zemren ne duar kam

Kembezbathur jam midis jush une,

e i gezuar.

 

Eci pa adrese, kepuce shpuar

Asgje nuk me tremb se n’zemer kam paqen e deshiruar

M’sova nga kjo jete se çfare blen nuk vlen

Eshte ti besh gjerat ngadale e te dish te duash

E te dish te duash

 

Sa bukur eshte kur gjerat e thjehste din mos ti harrosh

Te ndalesh pak , e jeten bukur kudo prane teje ta shikosh

 

REF

Duke kenduar, mendjen harruar

Kembezbathur, krahapur , dhe trishtimet jane aty per tu kaluar

Duke kenduar, zemren ne duar kam

Kembzbathur jam midis jush e i gezuar (2x)

 

Gjendem midis jush…

Dëgjoni këngën « Kembezbathuri » te Vlashent Sata,

I cili do te jete ne koncert ne Église Saint-Leu-Saint-Gilles de Paris, 92, rue Saint-Denis 75001, Paris, France

Friday, February 24, 2017 at 8 PM – 11 PM

Traduction française nga Franz-Hadrian Dervis

Introduction à l’Albanie, Langue et Culture, séries 

Venez “déguster” la langue et la Culture Albanaise au:

Maison d’Europe et d’Orient

3 Passage Hennel, 75012 Paris

á 19:30

Le voyage gastronomique of Rick Stein BBC

The Independent