Aksidentin me ty e ndan, një puthje

Mbase është i tepërt për lexuesin e mirëinformuar, por nënvizojmë se në poezitë ku flitet në vetën e parë, është heroi lirik që flet dhe jo autori personalisht…

Aleksander Çipa

Sa herë në udhëtime ti më përmend rrezikun,

Se shpejtësia për mua është adhurim i vjetër
Unë kam kapriçion dhe ti këshillën,
Kalojmë një rrezik dhe presim udhëtimin tjetër
Nesër së bashku do të kryejmë një rrugë
Do të shkojmë diku,
Do të ndalim më tutje…
Aksidentin me ty e ndan, një puthje.