…dhunë fizike mbi liderin shqiptar…

Pa mistifikime për atë Zot,
Ma kanë skllavëruar shpirtin ca ëndrra të shpeshta,
ku të gjallë e të vdekur vijnë me tërkuzë zhuke në duar,
dhe ushtrojnë dhunë fizike mbi mua.
Ç’janë këto ëndrra që më zënë gafil,
më heqin zvarrë hendeqeve të ngushtuara,
të ditëve të sotme, e më ftojnë në misticizmin mesjetar.
Këtij gjumit tim, mos i thënshin gjumë! 
Puntorie Muça-Zyba
…dhunë fizike mbi liderin shqiptar…
“…më heqin zvarrë hendeqeve të ngushtuara,
të ditëve të sotme, e më ftojnë në misticizmin mesjetar…
Këtij gjumit tim, mos i thënshin gjumë!