Urban Philosophy

  • Featured Video Play Icon

    18:00   – Besa / Astrit Hykaj  (short: 20 min, English Subtitles) Cast: Rebeka Qena, Sokol Cahani, Eric Czuleger Synopsis: BESA vividly portrays how individual Muslims, Christians and Jews of Balkan Peninsula were able to overcome their ethni...

  • ...

  • New York 20 tetor 2014 Filmi Heroi hapi natën e parë të Festivalit të Filmit Shqiptar, të enjten më 2 Tetor, në SVA Teater 333 West 23rd street, NYC. Me regji dhe skenar te Luan Kryeziut dhe në kast emra të mirënjohur si Arben Bajraktaraj,...

  • New York,  9 tetor, 2014 Nga 2 deri më 9 tetor u zhvillua në New York City edicioni i tretë i Festivalit të Filmit Shqiptar, Albanian Film Festival. I themeluar tre vjet më parë, këtë vit festivali, përveç edicionit që sapo u mbyll, do t...

  • Through portraits of prominent and successful characters from Albania and Kosovo and all Albanians Land as well as from Diaspora the show analyze the Albanian complexity, evolution of traditional rites and customs towards the transition years within...

  • Ajsbergu Të gjithë e kemi ditur, pa përjashtim, intelektualë, politikanë, qytetarë të zakonshëm, se Kosova viteve të fundit është ulur këmbëkryq mbi një zjarr që djeg përbrenda, por që flaka as tymi mund të mos jenë dukur ende. Ask...

  • Self-knowledge Researchers collaborating on the Connectome Project at the Center for Brain Science aim to create a complete wiring diagram of all the neurons in a healthy human brain. Such a map would empower neuroscientists to study the causes a...

  • Camellias, they are predominantly considered an emblem for varying shades of love, they are also thought to be lucky – especially when presented to a man. The basic hues are all given their own meaning: red meaning passion, pink meaning longing, a...