Urban Philosophy

  • Xhesti bujar i Giorgio Kolaj, Famous Familia Pizzeria, qe offroi ushqim per te gjithe oficeret e punonjesit e  komisariatin te Policise PCT84 te New Yorkut, eshte shenje solidariteti, ne rastin e humbjes se dy prej tyre eshte vleresuar nga antaret ...

  • Rita Ora performed at the National Building Museum in Washington DC on Sunday, December 14. The “How We Do” singer was in the house to perform at the TNT Christmas in Washington 2014 event Meanwhile, President Barack Obama addressed the audience ...

  • As protests have continued to percolate nationally in the wake of decisions by grand juries in Missouri and New York not to indict police officers in the deaths of two unarmed black men, hundreds of members of the Harvard community have expressed the...

  • Filmi Heroi, si një nga filmat e parë me metrazh të gjatë prodhuar në Kosovë e të financuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës është ndoshta filmi i pare i shtetit më të Ri të botës qe ka pare spekatori i huaj. Ai perben një paraqi...

  • Bashkia e Bronx-it dhe Fondacioni  Shqiptaro-Amerikan nderuan gazetarin Beqir Sina  për punën e tij njëzetvjeçare në fushën e gazetarisë në shërbim të komunitetit në gjuhën shqipe. Beqir Sina, eshte gazetari me i palodhur, me i da...

  • Featured Video Play Icon

    18:00   – Besa / Astrit Hykaj  (short: 20 min, English Subtitles) Cast: Rebeka Qena, Sokol Cahani, Eric Czuleger Synopsis: BESA vividly portrays how individual Muslims, Christians and Jews of Balkan Peninsula were able to overcome their ethni...

  • ...

  • New York 20 tetor 2014 Filmi Heroi hapi natën e parë të Festivalit të Filmit Shqiptar, të enjten më 2 Tetor, në SVA Teater 333 West 23rd street, NYC. Me regji dhe skenar te Luan Kryeziut dhe në kast emra të mirënjohur si Arben Bajraktaraj,...