Urban Philosophy

  • Interview avec Joséphine Dedet, auteur de « Géraldine, reine des Albanais 1» paru  en Hongrie, éditions Europa, sortie le 27 Aout, 2015 KBP – D’après les témoignages publiés dans votre livre les Albanais aimaient  Géraldine. ...

  • Sonila MEROLLI, interviste me autoren  Zonja BUDA, deri më tani ju jeni e njohur si publiciste, gazetare. “Kloroform” është romani i parë. Përse vonoi kaq gjatë libri? Gjatë gjithë kësaj kohe kam shkruar, por duke pasur një kërkesë p...

  • Interview of Klara Buda conducted by Sonila Merolli Published by Panorama Ms. Buda, until now we have known you as a publicist and a journalist. Chloroform is your first novel. Why did this book take so long? I have always written, but I am a perfec...

  • Mbretëresha Geraldinë, e lindur konteshë Apponyi, në vitin 1915 do të mbushte 100 vjet në 6 gusht të këtij viti në vazhdim. Josephine Dodet i ka kushtuar asaj një biografi: Geraldinë, Mbretëresha e Shqiptarëve me një parathënie nga Eri...

  • La reine Géraldine, née comtesse Apponyi, à Budapest en 1915, aurait fêté ses 100 ans ce 6 août 2015. Josephine Dedet lui a consacrée une biographie: Géraldine Reine Des Albanais préfacée par Eric Faye, écrivain francais, laureat du Gran...

  • Paris, 27 juillet 2015 Opinion basée sur la campagne électorale et les élections municipales de Klos et son agglomération. Etant concrètement en France, et indépendamment du fait que mon pays « m’ignore » en ne m’assurant pas le droite ...

  • Paris, 27 Korrik 2015 Opinion i bazuar  ne zhvillimin e fushates zgjedhore dhe te zgjedhjeve lokale ne Bashkine e Klosit, Mat. Edhe pse fizikisht ndodhesha në Francë, e pavarësisht faktit që shteti im më « injoron » duke mos më siguruar t...

  • Sistemi femervrases (qytetarvrases) dhe pershkrimi brilant i tij Autorja me qasjen e saj përshkruese të finesave të diktaturës (që nuk ka moshë, as nuk lokalizohet në hapësirë gjeografike) ia zbërthen kodin e fshehtë sistemit falusian dhe ...