Urban Philosophy

  • Dec 18, 2015 @ 05:32 pm.  An Internet based “College A-Z” informing platform for students in developing communities  Problem:  The global population will increase by 1.2 billion to 8 billion by 2030. Developing countries will account for 97% ...

  • France, 18 Décembre 2015, 15 : 15 La canonisation consiste à une reconnaissance officielle par l’Eglise du fait qu’une personne est au paradis. Elle doit pour cela obtenir deux miracles, l’un pour sa béatification (pour Mère T...

  • November 28, 2013 The week preceding the 101 anniversary of 28 November of 1912, the Albanian-American communities celebrated the Independence Day all over the United States as well as in New York. Sunday November 24, in the Pelham Parkway of the Bro...

  • Prishtine, Nov 30, 2015 “Demokracia është dialog dhe dialogu hap portat e paqes”Octavio Paz Fati i popullit të Kosovës, vazhdon të vërtitet rreth politikës. Në sfondin e së cilës, vërtiten fate njerëzish, në një betejë tashmë të ...

  • Ai ka vetëm pyetje, përgjigjet i ka t’ndrydhura Nëpër xhepat e ndotur me nostalgji t’ betonuar. Ai ka vetëm kujtime që i sillen rreth qafës Si guri i mullirit e tundin një hapa para e disa mbrapa.   Në ujëvarën e rrëmbyeshme e fr...

  • Gëzuar 28 Nëntorin 2015 ! 103 vjet pavarësi (années d’indépendance – years of independence) Gëzuar ditën e pavarësisë mbarë popullit të Kombit Shqiptar ! Bonne fête nationale au peuple de la Nation Albanaise ! Happy Independen...

  • E ardhmja e shpëtimit të qytetërimit fillon në një akt kulture, sado i vogël qoftë ai ! Ndaj, sot, të nesërmen e atentateve vrastare në Paris, fluturova prej New York-u në Detroit, të mbështes Ditët e Letërsisë Shqipe 2015. Themeluesi...

  • Prishtinë 9 nentor, 2015 Tek eseja ”Shënime të përgjithshme mbi ’Varg librash letrare”, Camaj jep një panoramë shkoqitëse e më qartësuese rreth poezisë së tij, veçmas statusit të saj semantik e ontologjik. Ai shprehet i vetëdijsh...