Urban Philosophy

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithësisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poet...

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithesisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poeti...

  • Të ikësh larg kësaj bote të lugët, larg këtij dielli të zi, këtyre mëkatareve zjarrvënëse, të ikësh, t`ia mbathësh, pa kthyer kryet prapa, të rendësh me fuqitë e mbetura, por të rendësh, të futesh me shkathtësi mes kalimtarëve, ...

  • Kjo gazetë quhet klarabudapost, jo per të përsëritur emrin Klara Buda në çdo faqe, por për të treguar që në krye, e per të kujtuar gjithherë se Klara Buda merr pergjëgjesinë për gjithshka që botohet në të dhe kujdeset për res...

  • Après ses trois précédents succès au théâtre. Alil Vardar, l’auteur du “Clan des divorcées ” offre sa 4ème pièce où en plus de nous faire rire il a décidé d’y rajouter un peu de magie… Tout un programme ̷...

  • C’est le sondeur Bruno Scapa qui est en charge du dossier d’Horacio Cuisenère, cireur de chaussures de son état, travailleur indépendant, très indépendant …. Au départ, le dialogue s’installe de manière formelle,...

  • Prishtinë, 4 mars 2016 Ndodh ndonjëherë mos m’u kuptue kufini mes natës e ditës, as mes t’mirës e t’ keqes mes t’ drejtës e t’ padrejtës. Ndodh ndonjëherë rrugët ngatërrohen e në pështjellimin e madh s’dallohen ngjyrat. Krej...

  • Tirane, 1 mars 2016… “Mjeshtres së Madhe të Punës”, Hajrie Rondo Veizi në 65 vjetorin e lindjes. “Cili e ka harruar “tisin nervor” në fytyrën e gruas, tek filmi “Nentori i Dytë”, thyerjen e sht...