Urban Philosophy

  • Tiranë, 13 Prill, 2016 Jean-Marie Gustave Le Clézio, lindi më 13 prill 1940, në një familje bretone, të vendosur në ishullin Maurice që në shekullin e 18-të. Babai i tij ishte mjek kirurg. Kur ishte shtatë vjeç shkruan rrëfimet e para, n...

  • ...

  • Tiranë 2 prill, 2016 Politika virtuale dhe denigrimi i Malenë-Ermirës ose Ai që nuk ka mëkatuar ti hedhë gurin e parë! “Gratë janë motori i Historisë” – kështu më rrëfente regjisori i famshëm Italian GiuseppeTornatore në të vetm...

  • Prishtinë, 2 prill 2016 Turqit na dhunan për pesë shekuj, duke na shkaktuar mijëra viktima e duke shkatërruar kulturë e traditë. Dhe kur shkuan, pas pesë shekujsh, s’ na lanë as pesë rrugë, pesë objekte bukurie, të tilla çfarë i ...

  • Try to copy this link and to see the video! https://itunes.apple.com/us/podcast/attention-deficit-hyperactivity/id393605066?i=118035734&mt=2...

  • New York, 1 prill, 2016 « Jemi i vetmi popull që e do shkrimtarin me pendë dhe me pushkë, me kartë dhe me pallë. Po pse, xhanëm, nuk mund të jetë vetëm shkrimtar, ai i gjorë? Ky mentalitet tribal vazhdon. Mua sot më përmendin disidenc...

  • Voters registered as Democrats or Republicans go to the polls April 19 for the New York primary. Here is a rundown of where you can see the presidential candidates in the New York area before then: Democratic candidates Thursday, March 31: 1 p.m.: ...

  • Voters go to the polls April 19 in what is probably New York’s most significant presidential primary since 1988. That’s because the races on both sides of the aisle are still up for grabs, and because two New York residents and a native ...