Urban Philosophy

  • Rome, 13 Shtator, 2016 Romani Divorcet e Zotit Viktor N i botimeve Mapo, UET dhe fituesi i çmimit « Kadare » hap një faqe të shkelur pak të letërsisë post komuniste shqipe. Me një narracion linear dhe shpesh me një thjeshtësi reportazhi,...

  • Blessed Mother Teresa was declared a “Saint” on September 4th, 2016. The Canonization Mass had take place on September 4th at 10:00 AM in St. Peter’s Square, followed by the Angelus at 12:00 (Noon). The Mass of Thanksgiving had take place on S...

  • CAMBRIDGE – Donald Trump doesn’t like Latin Americans and advocates building a wall to separate them from the United States. As usual with such snubs, Latin Americans tend to reciprocate the sentiment, as do Muslims and others who feel affronted ...

  • Tirana, August 18, 2016 Call for Film Submission Documentary Within the realm of the Albanian speaking countries of the Balkans, mothers occupy a position not unlike their Mediterranean counterparts : They are seen as strong, yet silent prima donnas ...

  • MADRID – In many Western democracies, right-wing populists, energized by self-proclaimed victories over “establishment elites,” are doubling down on the claim that globalization lies at the root of many citizens’ problems. For those whose liv...

  • Tiranë, 16 gusht 2016 Pakkush e di nëse Kasem Trebeshina është njeri apo legjendë urbane; nëse është shkrimtar apo nji i mallkuar i letërsisë shqipe; nëse është nji disident i heshtur apo njeri që u ka shërbyer konjukturave të pushtet...

  • “Dafinat e thara” të Trebeshinës, një dhuratë më shumë se simbolike për autorin, më 8 gusht, nga Botimet Buzuku, me rastin e 90-vjetorit të lindjes së disidentit e shkrimtarit më të madh (të heshtur) shqiptar, Kasëm Trebeshi...

  • Intervistë me studjuesin e letërsisë, Behar Gjoka Në 90-vjetorin e lindjes së shkrimtarit, Kasëm Trebeshina, do të organizohet një takim rreth veprimtarisë së tij letrare në gjuhën shqipe, në Akademinë e Shkencave. Studiuesi i letërsis...