Written Press

  • Prishtina, 27 Janar 2016 Kur e lexojmë veprën tij letrare dhe politike, shohim se këto dy fusha, organikisht krijojnë një relacion autentik dhe si të tilla vihen në funksion të interesit të përgjithshëm, sepse Rugova i ideve politike, ësh...

  • Today marks the one-year anniversary of the attack on Charlie Hebdo that claimed twelve innocent lives. That morning, when we were jolted awake by news of an attack in central Paris, feels like a long time ago; subsequent events in Bangladesh and Den...

  • Prishtine, 1 janar 2015  A mos duhet të ndërrojmë drejtim, qoftë edhe të kthehemi prapa? Shpeshherë në jetë duhet të kthehemi prapa, që të mund të ecim para. Sidomos kur ndodh të kemi ngatërruar rrugën. Në këso rastesh, doemos duhet...

  • New York, 3 Janar, 2016 Kjo situatë e prodhimit ka ardhur si rezultat i gabimeve të njëpasnjëshme të qeverive të mëparshme, në këto 25 vjet tranzicion. Arsyet – një sekret Polishineli – paaftësia dhe korrupsioni kanë sjellë si p...

  • November 28, 2013 The week preceding the 101 anniversary of 28 November of 1912, the Albanian-American communities celebrated the Independence Day all over the United States as well as in New York. Sunday November 24, in the Pelham Parkway of the Bro...

  • Le 14 novembre 2015, Detroit (USA)  A mon Paris endeuillé, je dédie ce prix, aussi modeste qu’il le soit!                             La France m’a donné un refuge quand je suis parti du totalitarisme de mon pays, l’Albani...

  • E ardhmja e shpëtimit të qytetërimit fillon në një akt kulture, sado i vogël qoftë ai ! Ndaj, sot, të nesërmen e atentateve vrastare në Paris, fluturova prej New York-u në Detroit, të mbështes Ditët e Letërsisë Shqipe 2015. Themeluesi...

  • 15 Tetor 2015 Në një Bashki, kanë afishuar fytyrat e njëqind të rinjve të shkëlqyer në mësime, pra me rezultate dhjeta. Ka të rinj që më pyesin nëse është e drejtë kjo apo jo? Madje disa shkojnë edhe më tej duke e quajtur këtë met...