Written Press

  • Clinton, 68, is making her second run for the presidency, having lost the Democratic nomination to Barack Obama in 2008. She has been on the national stage since 1992, when her husband, Bill Clinton, was elected president. As first lady, she spearhea...

  • New York, 23 mars, 2016 Si asnjëherë më parë, Inva Mula tregon rrugëtimin e saj të vërtetë e frymëzues për Klarabudapost! Diva shqiptare Inva Mula pranoi bisedën për Klarabudapost para se të ngjitet në skenen prestigjoze të Town Hall n...

  • New York, 15 mars, 2016  Europe Memory – the fate of intellectuals in totalitarian regimes – Jusuf Vrioni – the Calvary of intellectual in totalitarianism 16 mars 2016  – 100 vetori i lindjes ! 25 maj 2016 –  15 vj...

  • Artikulli: “Skenar i Ri konflikti  në Ballkan” i ri-botuar me pikpyetje nga KlaraBudaPost“Skenar i Ri konflikti  në Ballkan?”dhe i ri-botuar më pas nga shumë gazeta në linjë me titullin Gazetarja Klara Buda parashikon ...

  • Prishtina, 27 Janar 2016 Kur e lexojmë veprën tij letrare dhe politike, shohim se këto dy fusha, organikisht krijojnë një relacion autentik dhe si të tilla vihen në funksion të interesit të përgjithshëm, sepse Rugova i ideve politike, ësh...

  • Today marks the one-year anniversary of the attack on Charlie Hebdo that claimed twelve innocent lives. That morning, when we were jolted awake by news of an attack in central Paris, feels like a long time ago; subsequent events in Bangladesh and Den...

  • Prishtine, 1 janar 2015  A mos duhet të ndërrojmë drejtim, qoftë edhe të kthehemi prapa? Shpeshherë në jetë duhet të kthehemi prapa, që të mund të ecim para. Sidomos kur ndodh të kemi ngatërruar rrugën. Në këso rastesh, doemos duhet...

  • New York, 3 Janar, 2016 Kjo situatë e prodhimit ka ardhur si rezultat i gabimeve të njëpasnjëshme të qeverive të mëparshme, në këto 25 vjet tranzicion. Arsyet – një sekret Polishineli – paaftësia dhe korrupsioni kanë sjellë si p...