Written Press

  • KBP- Dans la société albanaise fatiguée par le Status Quo vous vous présentez comme un facteur apte d’apporter le changement. Comment allez vous satisfaire cette soif de changement ? ER-Nous allons faire toute ce qui est possible pour crée...

  • Featured Video Play Icon

    Dinkins Leadership and Public Policy Forum This year’s Forum was proud to welcome New York City’s 109th Mayor, Bill de Blasio, to present the keynote speech (21:40′). David N. Dinkins Leadership and Public Policy Forum provides a vehicle f...

  • Tirane, 3 maj 2014 Para disa kohësh, pak a shumë tre vite të shkuara, një grua e moshuar më dërgoi kërkesë miqësie në fb. Ja pranova, atë. Emri i saj; quhej Jeta, nuk më tregonte asgjë të veçantë per kujtesën time. Do jetë ndonjë t...

  • Tortura dhe burgu Flora Brovina, Aferdita Zekaj, Zahrie Podrimqaku Flora Brovina, do të kujtojë me dhimbje largimin nga Prishtina e fëmijërisë  gjatë transferimit për në burgjet serbe: «Askush në rrugë. Zbrazët, tmershëm zbrazët. Aty k...

  • Një amësi e jashtezakonshme! Nëna që shtyti lindjen… Drenicarja Vjollca Geci Kjo grua për të cilën emri nënë duhet të shkruhet me shkronjë të madhe. Rrëfimi i saj është i veçantë, por provë e një instikti të fortë e të patrond...

  • II Përshëndetja e Nënës  Vrasja e Bajram Kelmendit me dy djemtë… « Avokatja Nekibe Kelmendi, nëna që humbi mizorisht dy djemtë dhe të shoqin. Më i vogli i dy djemve, Kushtrimi ishte vetëm 16 vjeç. » « Më 28 mars…m’i lejuan vet...

  • Dhimbje mbi dhimbjen: Dhunimi (dh…dh…dh) Drama e dhunimit është drama më e madhe që ka vuajtur shoqëria Kosovare, por fati i femrave të dhunuara është mbyllur nganjehere përgjithmonë dhe të duket se askush nuk ka forcë ta tejk...

  • Në Kosovë nuk kisha mundur të shkoja dot kurrë para luftës. Që prej vitit 1990 banoja në Francë dhe gjithë përpjekjet e mia për ta bërë këtë kishin ndeshur në refuzimin e Ambasadës serbe në Paris për të më dhënë vizën. Në vit...