Globe Reporters

  • Shënime udhëtimi, janë të vetmet ku ia lejoj vetes të flas në vetën e parë! Të shkoja në Shqipëri për të vëzhguar zgjedhjet apo në plazhet e debarkimit në Normandi, kjo ishte dilema ime të premten në darkë më 23 qershor. Kushtonte...

  • Paris, 16 qershor, 2017 Në romanin e fuqishëm të Rezart Palluqit “Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazët”, heroi kryesor, Ylli, refugjat politik shqiptar në Hollandë, dëshiron të rrojë i lirë e dhe pa lidhje të forta me atdheun dhe m...

  • The Office for Science and Technology (OST) of the Embassy of France in the United States in partnership with Inserm, the French National Institute of Health and Medical Research, and in collaboration with the Inserm-USA Office in Washington DC,...

  • Le 4 mai 2017 note le centième anniversare de la mort de Mitrush Kuteli A cette ocassion Fauves Editions a publié pour la première fois en France dans un livre à part un des ces rares contes dans la veine de grotesque Mon Village Sait Boire le ra...

  • Alil VARDAR est seule sur scène de la Grande Comédie pour le spectacle “ Comment garder son mec”, du mardi au samedi 21:30 à partir du 13 octobre, 2016. Présenté avec la complicité de son frère Hazis, Alil VARDAR monte d’un cran dans sa ...

  • Paris, 9 october, 2016 Interviste me shkrimtarin, kritikun dhe publicistin Ndue Ukaj, krijimet e të cilit janë përkthyer në disa gjuhë të botës dhe i cili ka marrë shumë çmime letrare. Cilën pyetje më shpesh i bëni vetes? Përpiqem që ...

  • Gilman Bakalli, chercheur et professeur de l’Université Européenne de Tirana est mort soudainement a l’âge de 49 ans. Bakalli était diplômé de l’Université « Luigj Gurakuqi » de Shkodra et lauréat d’un doctorat en phi...

  • Tiranë, 16 gusht 2016 Pakkush e di nëse Kasem Trebeshina është njeri apo legjendë urbane; nëse është shkrimtar apo nji i mallkuar i letërsisë shqipe; nëse është nji disident i heshtur apo njeri që u ka shërbyer konjukturave të pushtet...